غار عليصدر

زندگي من

غار عليصدر

۵۲ بازديد

غار عليصدر همدان يكي از بزرگترين غارهاي ايران محسوب مي شود اين  جاذبه ي اعجاب انگيزدرروستاي عليصدر واقع در نزديكي شهر همدان قرار دارد، اين غار تنها غار تالابي ايران و از معدود غارهاي آبي قابل قايقراني جهان است كه طولاني‌ترين مسير قايقراني را دارد و بازديدكنندگان مي توانند در آن قايقراني كنند. قدمت اين غار به دوران دوم زمين‌شناسي يا ژوارسيك (۱۹۰-۱۳۶ ميليون سال قبل) بر‌مي‌گردد. در ادامه در مجله گردشگري جهانگردان شما را با ويژگي هاي منحصر بفرد غار عليصدر بيشتر آشناد خواهيم نمود پس تا انتهاي مقاله با ما همراه باشيد.

نام غار عليصدر در گذشته  به «علي سرد» و «علي سد»بوده است . چون در گذشته  اهالي روستا  از اين غار به‌عنوان مخزن و سد استفاده مي‌كرده‌اند. حتي در اسناد روستا نيز نام «علي سد» و در شناسنامه‌هاي اهالي «علي سرد» نوشته شده است. تا اينكه در سال ۱۳۵۰ جاده‌اي براي روستا احداث شد و پيمانكاردر تابلوي راهنماي پروژه نام جاده را «علي صدر» نوشت و از آن زمان به بعد، اين نام براي اين روستا و غار رايج شد.

غار عليصدر

شما با رفتن و  ديدن غار چندين ميليون ساله عليصدر در واقع سفري هيجان‌انگيز را به اعماق دنيايي ناشناخته و اسرار آميز خواهيد داشت . اين غار هيجان انگيز هر چه به جلوتر برويد  بيشتر متعجب و حيرت‌زده مي شويد.  در ابتدا بايد  از دالان‌هاي پرپيچ‌و‌خم عبور كنيد  و سپس با قايق‌هاي پدالي به  دالان‌هاي زيبا و دهليزهاي متعدد و چشم‌نواز ادامه مسير دهيد . از مجموعه رشته آب‌ها در درون غار عليصدر، درياچه‌هايي تشكيل شده اند كه براي ادامه مسير حتما بايد از قايق استفاده نماييد . بازديد شما به دو صورت نيمه مسير و تمام مسير به مسافت‌هاي ۱۲۵۰ و ۴,۰۰۰ متر خواهد بود .

بازديد كنندگان در تمام مسير اين غار تالابي  قنديل‌ها (استالاكتيت‌ها و استالاگميت‌ها)، سنگ‌ها و مجسمه‌هايي به‌شكل‌هاي عجيب و يا شبيه حيوانات خواهند ديد .چندين نمونه از اين اشكال : پنجه عقاب، مجسمه آزادي، شير دو سر، كبوتر، قايق وارونه، خوشه انگور، گل‌كلم و سنگي شبيه اسم مبارك الله است . اين مجسمه‌هاي سنگي زيبا و طبيعي به‌دليل فرسايش سنگ‌هاي آهكي در طول ميليون‌ها سال به وجود آمده‌اند و همچون اثري هنري مي باشند .

پنجه عقاب : استلاگميت بسيار عجيبي و زيبايي در غار عليصدر وجود دارد كه به شكل پنجه عقاب  خودنمايي مي كند ، در نگاه اول ممكن است با خود تصور كنيد كه ساخت اين استلاگميت كار دست انسان است، اما سخت در اشتباهيد چرا كه تمامي بخش هاي غار عليصدر به شكل كاملاً طبيعي به وجود آمده اند.

كلمه الله : در بخشي از غار استلاگميت هاي موجود بر روي سقف به گونه اي در كنار هم قرار دارند كه در نگاه اول مي توانيد كلمه الله را ديد ، البته اين بخش از غار نور پردازي شده تا بازديدكنندگان بتوانند به راحتي اين كلمه را بر روي سقف غار ببينند.

غار عليصدر

آبشار سنگي : يكي ديگر از بخش هاي معروف موجود در غار عليصدر يك ديواره سنگي بزرگ است كه روي آن مملو از استلاگميت هايي مي باشد كه در طول ساليان طولاني به شكل آبشاربه وجود آمده اند .

ميدان ستون ها : اين بخش از غار شامل چندين ستون بسيار بزرگ سنگي مي باشد كه مجموعه آن ها در كنار يكديگر بخش مذكور را شبيه به ميدان ستون ها كرده است.

پنجه اژدها : چكيده اي بزرگ و زرد رنگ در غار عليصدر وجود دارد كه بسيار شبيه به پنجه يك اژدهاي افسانه اي مي باشد.

تالار قنديل بزرگ :  هنگامي كه مشغول پياده روي در غار عليصدر هستيد وارد يك تالار خواهيد شد كه يك ستون سنگي نسبتاً بزرگ در ميان آن وجود دارد، به همين جهت نيز نام اين بخش را تالار قنديل بزرگ گذاشته اند.

تخت جمشيد : بخشي مملوء از ستون هاي سنگي وجود دارد كه قسمت انتهاي ستون ها (سر ستون) شباهت زيادي به ستون هاي مجموعه تخت جمشيد دارند به همين دليل به اين نام معروف شده است .

معرفي و تاريخچه غار عليصدر

غار ها همواره يكي از مرموز ترين و زيبا ترين مكان هاي موجود بر روي زمين محسوب مي شوند ، غار عليصدر نيز از اين قاعده مستثني نيست و در واقع مي توان گفت كه يكي از هيجان انگيز ترين جاذبه هاي گردشگري ايران است، اين غار آبي بسيار زيبا در ارتفاع ۲۱۰۰ متري از سطح دريا قرار دارد و داراي  دالان ها بسيار زياد  و راهرو هاي تو در تو مي باشد.

محققان با مطالعه سنگ هاي موجود در غار عليصدر به اين پي برده اند كه قدمت اين جاذبه طبيعي به دوره ژوراسيك يعني حدود ۱۹۰ ميليون سال پيش باز مي گردد، جالب است بدانيد كه مردم محلي روستاي عليصدر از گذشته هاي دور از آب موجود در اين غار بهره برداري مي كردند و در واقع از وجود آن مطلع بودند، با همه اين تفاسير اولين كاوش هاي علمي غار عليصدر به سال ۱۳۴۲ هجري باز مي گردد، عليصدر تا پيش از سال ۱۳۵۵ قابل بازديد نبود زيرا دهانه غار به قدري كوچك و تنگ بود كه تنها گروه هاي حرفه اي كوهنوردي مي توانستند از آن عبور نمايند، به همين جهت نيز شخصي به نام عبدالله حاجيلو در سال ۱۳۵۲ شخصاً دست به كار شده و دهانه غار را گسترش و بزرگتر كرده ، سپس اقدامات لازم براي فراهم كردن امكان بازديد در غار عليصدر صورت گرفت و سرانجام در سال ۱۳۵۵ اولين سري از بليط هاي اين غار اعجاب انگيز به فروش رسيد .

در اينجا بخوانيد : جاهاي ديدني شيراز  

اگر قصد سفر به شهر همدان و بازديد از غار عليصدر را داريد خوب است بدانيد كه هر شخصي  با ديدن زيبايي هاي طبيعي موجود در اين غار شگفت زده مي شويد، راهرو هاي تو در تو، دالان هاي متعدد، استلاگميت ها و استالاكتيت هاي زيبا و درياچه عميق و زلال از جمله جاذبه هاي اين غار است كه مي توانيد از آن ها بازديد نماييد ، علاوه بر بازديد قايق سواري در فضاي غار مي تواند تجربه بسيار جديد و جالبي برايتان باشد بنابراين اگر قصد سفر به همدان داريد  بازديد از غار زيباي عليصدر را در برنامه خود قرار دهيد .

بهترين فصل براي سفر به غار عليصدر

طبيعتا فصل‌هاي بهار و تابستان ار بهترين فصل ها  براي سفر رفتن و لذت بردن از زيبايي‌هاي طبيعت است. استان همدان در اين فصل‌ها  داراي آب‌وهواي خنك و مطبوعي است و غار عليصدر مي‌تواند مقصدي مناسب براي تعطيلات نوروز و تابستان باشد. البته غار عليصدر در زمستان نيز خالي از لطف نيست؛ چراكه دماي غار درهمه ي فصل هاي  سال تقريبا يكسان  مي باشد ؛ بنابراين در هنگام  فصل سرد درون غار متوجه سرما نخواهيد شد.

آدرس و مسير دسترسي به غار عليصدر

غار عليصدر در دل كوه‌هاي زاگرس و در ارتفاعات «ساري‌قيه»قرار دارد . اين غار در ۷۵ كيلومتري شمال غربي شهر همدان در بخش گل‌تپه و در روستاي عليصدر قرار دارد و براي رفتن به اين غار به طور كلي سه مسير مجزا وجود دارد كه عبارتند از :

مسير اول : همدان، لارجين، بيجار، غار عليصدر

مسير دوم : همدان، شهر كبودرآهنگ، سه راهي نوژه، روستاي عليصدر، غار عليصدر

مسير سوم : همدان، صالح آباد، غار عليصدر

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.